Ανοίγει τον Φεβρουάριο η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις τη Δευτέρα

«Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6  θα αρχίσει τον Φεβρουάριο αντί για τον Μάρτιο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Σκάι

Από τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει ο έκτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε τον Μάρτιο.

«Στην εστίαση και τον Μάρτιο το ενοίκιο θα είναι στο μηδέν, και μειωμένο ΦΠΑ θα έχει για μεγαλύτερο διάστημα έως τον Σεπτέμβριο, και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6  θα αρχίσει τον Φεβρουάριο αντί για τον Μάρτιο. Με το νέο μέτρο της πληρωμής του 80%, αφορολόγητο και ακατάσχετο, τώρα που θα γίνει η πληρωμή από το υπουργείο Οικονομικών, θα δουν οι άνθρωποι αυτοί σοβαρά χρήματα στους λογαριασμούς τους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Σκάι το Σάββατο.

Lockdown: Νέο πρόγραμμα για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε πως η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 θα γίνει τον Μάρτιο λαμβάνοντας υπόψη τους τζίρους των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, σε σύγκριση με τους περσινούς τζίρους του ίδιου διαστήματος.