Μπαράζ πληρωμών για πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους

Πληρώνονται δώρο Χριστουγέννων και επίδομα 534 ευρώ

Μπαράζ πληρωμών σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν το τελευταίο τμήμα από το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιους πληρώνει το Δημόσιο τις επόμενες μέρες

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

•    Εξοφλείται το υπολειπόμενο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο. Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν αύριο 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.

•    Θα πληρωθούν και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ) στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

•    Θα πληρωθούν οι  αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Την  Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 

•    καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ σε όσους μισθωτούς δηλώθηκαν ή δηλώνονται σε αναστολή σύμβασης για τον Ιανουάριο.