Επίδομα παιδιού: Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στο Star

Θα καταβληθεί έναν μήνα νωρίτερα στους δικαιούχους

Βαθιά ανάσα για χιλιάδες οικογένειες μέσα στις γιορτές, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να  χορηγηθεί ένα μήνα νωρίτερα το επίδομα τέκνων στα ευάλωτα νοικοκυριά. 

Επίδομα Παιδιού 2020: Η πληρωμή θα γίνει έναν μήνα νωρίτερα

H υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε στο Star: 

«Νωρίτερα, μέσα στον Δεκέμβριο, θα καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους το επίδομα παιδιού που ήταν προγραμματισμένο για τον επόμενο Ιανουάριο. Συνολικά 885000 οικογένειες με ενάμιση εκατομμύριο παιδιά θα δουν τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους ένα μήνα νωρίτερα από ότι περίμεναν». 

Παράταση για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Το συγκεκριμένο επίδομα αφορά οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 € με την δόση να κυμαίνεται από 42 έως και 140 € για κάθε παιδί.

Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να έχει υποβάλει  φορολογική δήλωση, να φαίνεται ότι τα παιδιά του είναι γραμμένα σε σχολείο, και τα εξαρτώμενα μέλη να μην  ξεπερνούν το 19ο έτος  αν φοιτούν στην μέση εκπαίδευση.

Μιχαηλίδου: Για 482.000 διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τον Δεκέμβρη

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα δώσει την ευκαιρία σε νοικοκυριά που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους αλλά και να σκορπίσει χαμόγελα στα μικρά παιδιά που θα πάρουν δωράκια που ίσως  δεν περίμεναν. 

«Πήραμε αυτή την απόφαση ακριβώς για να στηρίξουμε τις ελληνικές οικογένειες μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία» τόνισε στο ρεπορτάζ του Star η Δ. Μιχαηλίδου   

Το συνολικό ποσό  που  δόθηκε το 2020 σε έξι δόσεις για το συγκεκριμένο επίδομα ξεπέρασε το 1 δις ευρώ. Στο τέλος Δεκέμβρη θα καταβληθεί και το  επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2019 και 2020.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top