Νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Σταϊκούρας: Το συζητάμε με τους θεσμούς

Δείτε τι είπε πο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM

Νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Με πολλές επιχειρήσεις και φορολογούμενους να είναι στο «κόκκινο», λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, ο υπουργός Οικονομικών είπε – μιλώντας στα Παραπολιτικά FM – πως μια νέα ρύθμιση χρεών είναι ανάμεσα σε αυτά, που η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Θα συνεχιστεί και το 2021

«Προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγιειονομικής κρίσης. Τις συζητάμε με τους θεσμούς», είπε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για επαναγορά του σχήματος των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αποφάσεις επί μίας νέας ρύθμισης χρεών, δε θα έρθουν πριν από το πρώτο τρίμηνο το 2021, όπου αναμένεται να υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε και το «πάγωμα» της έναρξης ισχύος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ο νόμος θα υλοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμες όλες οι υπουργικές αποφάσεις. Θα συνεκτιμήσουμε την κατάσταση στο υγιειονομικό πεδίο. Έχουμε αποδείξει ότι ενεργούμε έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας».

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση θα τρενάρει την ενεργοποίηση του, έτσι ώστε να μείνουν παγωμένοι και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα είπε πως, αν χρειαστεί, «θα βάλουμε περισσότερα χρήματα σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας», ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τόνισε πως είναι ένα από τα στοχευμένα μέτρα και υλοποιείται.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ