Τηλεργασία: Τι θα ισχύει για το ωράριο και τον εξοπλισμό

Θα απαγορεύεται η χρήση κάμερας

Δείτε τι είπε για τηλεργασία στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο Χρήστος Γούλας, διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Το νέο καθεστώς για την τηλεργασία περιγράφει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνει δέκα σημεία με τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της τηλεργασίας.

9 στους 10 προτιμούν να εργάζονται στο σπίτι και μετά τον κορωνοϊό

Ο εργοδότης θα έχει την υποχρέωση να τηρεί το ωράριο εργασίας και να σέβεται την ιδιωτική ζωή του τηλεργαζομένου, ενώ θα απαγορεύεται ρητά η χρήση της κάμερας (web cam) για τον έλεγχο του υπαλλήλου.

Μάλιστα, η διάταξη προβλέπει ότι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να προμηθεύσει με τον απαιτούμενο εξοπλισμό τον τηλεργαζόμενο και να καλύψει το μηνιαίο κόστος χρήσης, συντήρησης και αποκατάστασής του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η συμφωνία περί τηλεργασίας δεν ισχύει.

Θα μείνει και μετά την πανδημία η τηλεργασία

Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η ανάγκη εφαρμογής του νέου τρόπου απασχόλησης με τηλεργασία εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και, καθώς αποτελεί μια νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθούν κανόνες.

Τι είπε ο Χρήστος Γούλας, διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

«Πρέπει να καταστήσουμε ελκυστική την τηλεργασία, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι προς όφελος όλων», επισημαίνουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top