Μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών φέρνει η κυβέρνηση

«Μόλις κλείσει η παρένθεση του κορωνοϊού», είπε ο Σταϊκούρας

Μειώσεις φόρων και εισφορών με μόνιμο χαρακτήρα «μόλις κλείσει η παρένθεση» της πανδημίας του κορωνοϊού εξήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για το εάν οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όταν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα ή θα υπάρξει κάλυψη του κόστους από το δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών είπε, μιλώντας στον Σκάι: «Η χώρα έχει εξασφαλισμένους πόρους ώστε να βοηθήσει και την οικονομία και την κοινωνία. Εάν χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση».

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα – Τον Δεκέμβριο η πρώτη

Όσον αφορά το εάν θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέες μειώσεις εισφορών και φορολαφρύνσεων τον Σεπτέμβρη, από τη ΔΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας είπε με νόημα: «Παρά την υγειονομική κρίση και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% υλοποιήθηκε, θα τη δουν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά τους τον επόμενο μήνα, και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,9% υλοποιήθηκε, και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 24% υλοποιήθηκε».

Συνεχίζοντας, μίλησε για «παρένθεση με τον κορωνοϊο», η οποία μόλις κλείσει, «θα επιστρέψουμε σε μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών».

Όσον αφορά στο χρόνο εξόφλησης των αναδρομικών στους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ για το εντεκάμηνο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα καταβληθούν «το συντομότερο δυνατό, αφού προσδιοριστεί η περίμετρος», παραπέμποντας σε συνεννοήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας. Δοθέντος ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου, ο κ. Σταϊκούρας δεν απάντησε σε ερώτηση εάν το υπουργείο θα περιμένει και την απόφαση του Ελεγκτικού για να καταβάλλει από κοινού σε συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τα αναδρομικά ή θα προχωρήσει σε πληρωμές σε δυο φάσεις.

Συντάξεις: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Για τον τουρισμό δήλωσε ότι θα περιμένουμε να ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ τις πρώτες εκτιμήσεις της για το β’ εξάμηνο κι αν χρειαστεί θα κάνουμε αναθεώρηση.  Όλα είναι στο τραπέζι να πάρουμε τις βέλτιστες επιλογές χρησιμοποιώντας τα τραπεζικά διαθέσιμα της χώρας.