Συνεχίζουν την τηλεργασία 9 στις 10 μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα

3 στις 4 επιχειρήσεις επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία

Τηλεργασία

Την εξ αποστάσεως εργασία συνεχίζουν να εφαρμόζουν 9 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και μετά την άρση της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Η έρευνα της εταιρείας Στρατηγικών Λύσεων Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού People for Business, με θέμα «Μετά την Πανδημία: Νέα Εποχή, Νέο Μοντέλο Εργασίας», κατέδειξε ότι το εργασιακό μοντέλο που εφαρμόζουν τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά (ποσοστό 75%) επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία.

Μικρότερες ήταν οι επιπτώσεις για το 22% των επιχειρήσεων, ενώ για το 3% δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών, αν και οι περισσότερες από αυτές δεν ήταν προετοιμασμένες, υιοθέτησαν άμεσα το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Χαρδαλιάς - Κορωνοϊός: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενικό lockdown»

Ετσι το 65% των εταιρειών εφάρμοσε την τηλεργασία για πάνω από το 80% των εργαζομένων, το 14% των εταιρειών την εφάρμοσε για το 50-80% των εργαζομένων, το 11% των εταιρειών για το 20-40% των εργαζομένων και το 10% των εταιρειών για λιγότερο από το 20% των εργαζομένων, αναφέρει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τις 26 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου με τη συμμετοχή 252 ανώτατων διοικητικών στελεχών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κι έχουν μέσο όρο 180 εργαζομένων.

Αμέσως μετά την άρση του lockdown, η εικόνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της PfB, φαίνεται να έχει αλλάξει, χωρίς, όμως, να θυμίζει σε τίποτα την προ-covid-19 εποχή.

Συνεπώς τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις διατήρησαν την εξ αποστάσεως εργασία για το 20% των εργαζομένων τους, τρεις στις 10 διατήρησαν την τηλεργασία για το 50-80% των εργαζομένων, μία στις 10 εταιρίες τη διατήρησε για το 60-80% των υπαλλήλων της και μία τις 10 τη διατήρησε για πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Παράλληλα, έξι στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν ότι στη μετά Covid-19 εποχή και, με αφορμή το νέο μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας, θα αναπροσαρμόσουν τα συστήματα μέτρησης απόδοσης των εργαζομένων τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top