Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για τα ενοίκια επιχειρήσεων: Δύσκολο το - 40% 

Αναζητείται λύση για να μη ζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων  

Διευκρινίσεις για το θέμα των ενοικίων έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον  ΣΚΑΪ.

Γεωργιάδης: Ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου

«Το να πας και να κάνεις -40% μέχρι το τέλος του χρόνου οδηγεί σε μεγάλη βλάβη στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μπορεί να επηρεάσει πολύ τις αξίες των ακινήτων και τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα πάνω στα ακίνητα. Άρα δεν είναι τόσο απλό για την οικονομία κάτι τέτοιο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας ένα βήμα πίσω, προσωρινά τουλάχιστον, από την αρχική πρόθεση.  

Πηγές του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι πιθανή επέκταση εξετάζεται μόνο για επιμέρους κατηγορίες επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν κλειστές.

Όπως είπε πάντως ο Υπουργός Ανάπτυξης, οι ανακοινώσεις θα γίνουν νωρίς και δεν θα αιφνιδιαστούν οι επιχειρηματίες.

Για τον τουρισμό ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσεις θεσμικά το πακέτο για την επανεκκίνηση του και δήλωσε αισιόδοξος για τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό.

Για το Ελληνικό ο Υπουργός ανέφερε ότι  δεν υπάρξουν νέες δικαστικές προσφυγές από την εταιρεία Hard Rock, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα.

Όσον αφορά την εστίαση ανέφερε ότι  στόχος του υπουργείο είναι να υπάρξουν κανόνες για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού αλλά και να δοθούν στους επιχειρηματίες κίνητρά ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην μειωθεί η πελατεία τους.