Ευκαιρία για μεγαλύτερες συντάξεις έως 12% για 1 εκατ. ασφαλισμένους!

Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο

Συντάξεις με αυξήσεις ως και 12% μπορούν να «χτίσουν»  από σήμερα πάνω από 1 εκατ. ασφαλισμένοι με ηλικίες 50, 55 και 60 ετών που ανάλογα με το ταμείο τους ο χρόνος για να βγουν στη σύνταξη είναι από 2 ως 17 έτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.    

Ο χρόνος που απομένει ως τη συνταξιοδότηση επαρκεί  καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 4670/2020 κατοχυρώνουν διπλό κέρδος, αφενός με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τα 30 έτη ασφάλισης και πάνω και αφετέρου από τις αποδοχές στις οποίες θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές. 

Όσο  περισσότερα χρόνια ασφάλισης έχουν και όσο μεγαλύτερες είναι οι αποδοχές τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα πάρουν. Το μυστικό για τους μισθωτούς ασφαλισμένους που έχουν περάσει τα 30 έτη είναι να μπορέσουν να αυξήσουν τις αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές σύνταξης ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν το πλεονέκτημα να επιλέγουν υψηλές ή χαμηλές εισφορές και να διαμορφώσουν ανάλογα (μεγάλες ή μικρές) τις αποδοχές που θα μετρήσουν στον υπολογισμό της σύνταξης. Τα μυστικά και τα ψιλά γράμματα του νέου νόμου που βοηθούν τους ασφαλισμένους να χτίσουν μεγαλύτερη σύνταξη, παρουσιάζει σήμερα, με έναν αποκαλυπτικό οδηγό, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. 

Παράδειγμα:  Ασφαλισμένος 62 ετών με 40 χρόνια ασφάλισης σε ταμεία μισθωτών και με μέσο όρο μηνιαίων I αποδοχών από το 2002 ως το 2020 στα 1.800 ευρώ θα έπαιρνε 1.154 ευρώ σύνταξη με τον νόμο 4387 2016 (νόμος Κατρούγκαλου) ενώ με τον νόμο 4670 (νόμος Βρούτση) θα πάρει 1.284 ευρώ. Κερδίζει 130 ευρώ αύξηση τον μήνα ή 12% σε σχέση με όσα θα έπαιρνε πριν κάνοντας αίτηση για σύνταξη τώρα.