Στο τραπέζι τα τέλη κυκλοφορίας και στα τρακτέρ

Η πρόταση του ΙΟΒΕ για ανανέωση του στόλου

Τρακτέρ

Την επιβολή τελών κυκλοφορίας και στα τρακτέρ προτείνει το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών).

Στη νέα μελέτη του, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 από τον Άγγελο Τσακανίκα, Επιστημονικό Σύμβουλο του Ιοβε και Επίκουρο Καθηγητή του ΕΜΠ, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου για την Εκμηχάνιση της Ελληνικής Γεωργίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.), το ΙΟΒΕ έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης του στόλου των γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ).

Αναρτήθηκαν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας του 2020

Το ΙΟΒΕ κάνει λόγο για υψηλή μέση ηλικία, μέτρια ιπποδύναμη και χαμηλό «φυσικό» ρυθμό ανανέωσης, ζητώντας τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πολιτικής και την παροχή των κατάλληλων κινήτρων προς τους αγρότες.

Το Ίδρυμα προτείνει ένα πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών ελκυστήρων και παροχής κινήτρων για την απόκτηση νέων, εξοπλισμένων με νέες τεχνολογίες, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, να διευκολυνθεί η προσπάθεια αναδιάρθρωσης των παραγωγικών δομών του πρωτογενούς τομέα, να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των αγροτών, συμβάλλοντας ακόμα και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιβολή τελών Κυκλοφορίας σε υφιστάμενους και νέους ελκυστήρες, ενώ το κριτήριο της επιδοματικής ενίσχυσης είναι η ιπποδύναμη του νέου ελκυστήρα. 

Τέλη κυκλοφορίας σε τρακτέρ

Τέλη κυκλοφορίας σε τρακτέρ
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλιώς... πρόστιμα!

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο, που ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Για να δείτε πόσο πρέπει να πληρώσετε, μπείτε στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), είτε με τα στοιχεία του Taxisnet, κάνοντας κλικ εδώ, είτε χωρίς κωδικούς Taxisnet, κάνοντας κλικ εδώ.

Στη δεύτερη περίτπωση, αφού πατήσετε το κουμπί «Είσοδος», συμπληρώνετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Κάνοντας αναζήτηση, μπορείτε να δείτε τη φόρμα των τελών κυκλοφορίας και να την εκτυπώσετε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top