Εφορία: Και τα χρέη του 2019 στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Μπόνους επιστροφής τόκων για τους συνεπείς

Και τα χρέη του 2019 θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Όπως προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, οφειλέτες με απλήρωτες δόσεις ΕΝΦΙΑ ή φόρου εισοδήματος, που δημιουργήθηκαν το 2019 ή παλαιότερα, θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, αν και αρχικά προβλεπόταν να αφορά μόνο τα χρέη από το 2020 και μετά.

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές: Στην ώρα τους πληρώνουν τα νοικοκυριά

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στο νέο σχήμα είναι να μην είναι ενταγμένες οι οφειλές σε οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση.

Οι έως 24 δόσεις αφορούν τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, κλπ.) και δεν έχουν εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι έως 48 δόσεις για έκτακτους φόρους, όπως οι φόροι κληρονομιάς, και ο αριθμός των δόσεων εξαρτάται από το εισόδημα του οφειλέτη, με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ.

Οι οφειλέτες που θα είναι συνεπείς στη ρύθμιση θα κερδίζουν και «μπόνους» επιστροφής τόκων. Συγκεκριμένα, όσοι τηρούν τους όρους της νέας ρύθμισης μέχρι το πέρας αυτής, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων και έχουν επιβαρύνει το ποσό των δόσεων της ρυθμιζόμενης οφειλής