Έρχονται οι φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Μειώσεις φόρων σε ακίνητα, μισθωτούς, επαγγελματίες, αγρότες

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, με όλες τις ελαφρύνσεις που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

«Στις 23 Ιουλίου έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μια εβδομάδα μετά έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο με τις πρώτες μειώσεις φόρου που υποσχεθήκαμε στους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου.   

Αυτός είναι o σχεδιασμός Μητσοτάκη: Τα μέτρα σε όλους τους τομείς

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθεί το έργο των υπουργών με την εφαρμογή «Μαζί»

Αιχμή του δόρατος θα είναι η εισαγωγή χαμηλού συντελεστή 9% για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες, που δηλώνουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ.  

Για παράδειγμα, ένα νέος εργαζόμενος, με μηνιαίο μισθό 714 ευρώ: Ο φόρος που τον επιβαρύνει με τη σημερινή κλίμακα ανέρχεται στα 300 ευρώ, αλλά από τη νέα χρονιά θα περιοριστεί στα 123 ευρώ, δηλαδή θα μειωθεί κατά 59%! 

ΑΝΑΣΕΣ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από την επόμενη χρονιά ξεκινά η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους, η οποία θα ολοκληρωθεί σε μια διετία,  ενώ ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί σε όλα τα προϊόντα στο 13%

Για τις επιχειρήσεις ο φόρος θα πέσει από το 28% στο 24% και το 2021 στο 20%.  Αμέσως θα μειωθεί ο φόρος μερισμάτων από 10% σε 5%, κάτι που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Σταδιακά θα καταργηθεί το Τέλος Επιτηδεύματος και η έκτακτη εισφορά

Στο τέλος της 4ετίας, θα γίνει και μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 22% από 24% και στο 11% από 13%. 

ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ 

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει βελτιώσεις και στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ειδικά για οφειλές ως 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και το μοντέλο των τραπεζών για τους συνεπείς, δηλαδή το "σπάσιμο" της οφειλής στα δύο, με στόχο να "παγώνει" το ένα κομμάτι και το άλλο να εξοφλείται σε πολλές δόσεις. Στο τέλος, θα υπάρχει και δυνατότητα διαγραφής του υπόλοιπου χρέους.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ 

Οι Βρυξέλλες θεωρούν, πάντως, ότι υπάρχει κίνδυνος για το φετινό πλεόνασμα, ενώ κρούουν καμπανάκι για την ανάπτυξη, βλέποντας επιβράδυνση. 

«Το ελληνικό πρόγραμμα δεν χρειάζεται αλλαγές» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. 

«Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στην χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.    

Η μάχη με τους Ευρωπαίους πάντως, φαίνεται ότι τώρα ξεκινάει.