«Κόκκινα δάνεια»: Παρατείνεται ο νόμος Κατσέλη – Έρχεται επιδότηση δόσης

Υπό διαμόρφωση το νέο πλαίσιο που θα τον αντικαταστήσει

Δίμηνη παράταση για τον νόμο Κατσέλη, που προστατεύει την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών, συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση των κόκκινων δανείων, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η προστασία της πρώτης κατοικίας».

Οι τραπεζίτες, από την πλευρά τους, υπογράμμισαν στον κ. Τσίπρα την αναγκαιότητα διαμόρφωσης δικλίδων ασφαλείας, ώστε να μη δίνεται η δυνατότητα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων με την ταυτόχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Βασικό εργαλείο του σχεδίου που περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι η επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής σε δανειολήπτες από την πλευρά της Πολιτείας και οι διευκολύνσεις από την πλευρά των τραπεζών στις πληρωμές (επιμηκύνσεις και κούρεμα).