Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από τον Ιανουάριο του 2019

Αχτσιόγλου: Θα καταργηθεί και ο υποκατώτατος για τους νέους

Αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, για νέους κάτω των 25 ετών, από τον Ιανουάριο του 2019, ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Για την κυβέρνησή μας η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματός μας. Για τον λόγο αυτό, αμέσως μετά την έξοδο από το πρόγραμμα ψηφίσαμε τροπολογία με την οποία επιταχύναμε τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019 με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού των νέων» είπε η υπουργός Εργασίας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

Στα 610 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός – Εντός των ημερών η τροπολογία

Το ύψος της αύξησης είναι άγνωστο, αφού είναι σε διαδικασία οι διαδικασίες της διαβούλευσης με φορείς. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση η αύξηση πιθανόν να είναι της τάξεως των 24 ευρώ και ο νέος κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 610 ευρώ, από 586 ευρώ, που είναι σήμερα.

Η υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευσή της, «να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, να βάλουμε οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην επιτροπεία και τη σκληρή λιτότητα, να βγει η οικονομία από το σπιράλ της κρίσης».

Η ίδια είπε πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζεται με τις επιλογές του ΔΝΤ, ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης φέρνει στην πρώτη γραμμή την ενίσχυση της εργασίας και την αύξηση του εισοδήματός των εργαζομένων.