Eκτός χρηματιστηριακού ταμπλό η μετοχή της Folli Follie

H οικογένεια Κουτσολιούτσου δε μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Με κομμένη την ανάσα περίμενε η αγορά την έμπρακτη διάψευση στις κατηγορίες του αμερικανού fund QCM ότι η Folli Follie παραπλανούσε για τα οικονομικά της στοιχεία, τον αριθμό των καταστημάτων της και το χαρτοφυλάκιο της. Η λύτρωση όμως , δεν ήρθε ποτέ.

H  Folli Follie δήλωσε ότι δε μπορεί να παρέχει τα οικονομικά στοιχεία που της  ζητήθηκαν γι αυτό και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την ξήλωσε από το ταμπλό του χρηματιστηρίου. Ο κλοιός γύρω από μία εταιρία μύθο , ολοένα και στενεύει

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Η αναστολή της μετοχής άργησε πολύ να γίνει,  με κίνδυνο η ασθένεια της Folli Follie να απειλεί όλο το χρηματιστήριο. Η οικογένεια Κουτσολιούτσου έριξε πολλά εκατομμύρια τις τελευταίες εβδομάδες για να ανεβάσει την τιμή της μετοχής , που σε 15 συνεδριάσεις έπεσε 70%,  

Στο ξέσπασμα της κρίσης, πριν από περίπου ένα μήνα, η αποτίμηση της Folli ήταν 1 δις ευρώ, ενώ χτες μόλις 321 εκ. ευρω. Τα δάνεια της αγγίζουν τα 150 εκ. ευρώ.

Οι τράπεζες ζητούν από την οικογένεια Κουτσολιούτσου πρόσθετες εγγυήσεις για τα δάνεια που της έχουν χορηγήσει και θέλουν μετοχές και ακίνητα. 

 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΡΑΧ ΓΙΑ ΤΗ FOLLI - FOLLIE

Το χρηματιστηριακό κράχ της Folli,  είναι δυσβάσταχτο ακόμη για την κοσμική οικογένεια Κουτσολιούτσου , η οποία σύμφωνα με το Bloomberg το 2014 διέθετε 75 εκ. δολάρια σε ρευστό και άλλα assets.

 Ψυχή της εταιρίας είναι η Καίτη Κουτσολιούτσου , η σύζυγος του πανίσχυρου Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Εκείνη εμπνευστηκε ότι ένα κόσμημα μπορεί να είναι προσιτό και ταυτόχρονα πολύ καλής ποιότητας, ιδέα πάνω στην οποία στήθηκε η Folli. Τα ηνία πήρε σιγά σιγά ο επιχειρηματικά δαιμόνιος γιός τους Τζώρτζης.

Η εταιρία μεγαλούργησε:  Ελλάδα, Λονδίνο, Παρίσι, Τόκυο, Χονγκ Κογκ. Ο κόσμος όλος γέμισε λάμψη από τις πέτρες των Folli. Ταξίδια , θαλαμηγοί, νησιά , εξοχικό στις Σπέτσες έγιναν η καθημερινότητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου από τη Λαμία.

Τώρα η οικογένεια  μετράει φίλους και εχθρούς. Στα δύσκολα , οι δεύτεροι είναι πάντα περισσότεροι…