Αγώνας δρόμου για συντάξεις και υποδόση: Δουλειά και το σαββατοκύριακο στον ΕΦΚΑ

Στόχος μια έκτακτη πληρωμή νέων συντάξεων την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Να εργαστούν ακόμη και εντός του σαββατοκύριακου ζητά η διοίκηση του ΕΦΚΑ από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του φορέα, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση συντάξεων που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποδόση που θα δοθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με επιστολή του ο  διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξης ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν οι υπηρεσίες του φορέα μέχρι την Δευτέρα σε μαζικές απονομές συντάξεων ώστε την ερχόμενη Τρίτη να γίνει η απονομή τους.

«Σήμερα 5 Οκτωβρίου και αύριο 6 θα εκδώσετε και θα οριστικοποιήσετε όσες περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο ΟΠΣ - ΕΦΚΑ (εκτός των προσωρινών) και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδότηση, αξιοποιώντας την υπερωριακή απασχόληση και τη λειτουργία των κλιμακίων απονομής συντάξεων Από το Σάββατο 7/10 έως και τη Δευτέρα 9/10, αξιοποιώντας και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η επιστολή.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, «το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά