Μειωμένα κατά 18,1% τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο α ΄εξάμηνο του έτους

Στη μείωση του ενοικίου του συστήματος μεταφοράς αποδίδει την μείωση η εταιρεία

Μειωμένα κατά 18,1% ήταν τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο α΄ εξάμηνο του έτους και ανήλθαν στα 32,2 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΜΗΕ η μείωση οφείλεται στην υποχώρηση της λειτουργικής κερδοφορίας (ΕΒΙTDA)  στα 92,8 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 103,3 εκατ. πέρυσι,  η οποία αποδίδεται στη μείωση του εσόδου ενοικίου συστήματος μεταφοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η νέα διοικητική ομάδα της ΑΔΜΗΕ ΑΕ προγραμματίζει να αυξήσει σταδιακά τις επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν σωρευτικά περίπου στο 1 δισ. ευρώ έως το 2021. Το συνολικό ποσό περιλαμβάνει επενδύσεις του συστήματος και από χρήστες.

Η ΑΔΜΗΕ αναμένει, με βάση την ανοδική πορεία στη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση, τα κέρδη μετά από φόρους να ανέλθουν το 2021 σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2017, η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ ΑΕ αναμένει βελτίωση από τα επίπεδα του 2016 στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA), καθώς και στα συγκρίσιμα κέρδη μετά από φόρους .

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που κατέχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, η  εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.