Η Εφορία περιμένει ακόμη 2.000.000 φορολογούμενους για τις δηλώσεις τους

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του star.gr για ολιγοήμερη παράταση

Η Εφορία περιμένει ακόμη 2.000.000 φορολογούμενους να υποβάλλουν τη δήλωσή τους. Μέχρι στιγμής δεν απέφυγαν το τετ-α-τετ με το υπουργείο Οικονομικών, 4,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του star.gr για ολιγοήμερη παράταση, όπως σας είχαμε ενημερώσει την περασμένη Πέμπτη.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι έχουν εκκαθαριστεί 4.103.963 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές (44,83%) είναι μηδενικές, και από τις υπόλοιπες η μερίδα του λέοντος είναι χρεωστικές (39,11%) –δηλαδή 4 στις 10- με όλο και αυξανόμενο μέσο όρο επιπλέον καταβολής φόρου.

Ο μέσος όρος καταβολής επιπλέον φόρου, ξεκίνησε από τα 325 ευρώ για να κάνει άλμα στα 935 ευρώ, στη συνέχεια να πάει στα 990 ευρώ και σήμερα πλέον να βρίσκεται στα 1.017,5 ευρώ.

Οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα (συγκεριμένα μέχρι τις 14.09) είναι 4.126.510.