ΟΑΕΔ: Σε ποιά ενιαία τιμή/ τ.μ. καθόρισε την παραχώρηση εργατικών κατοικιών

Έτσι, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των οριστικών τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισμούς εκκρεμεί

Στα 304,41 ευρώ το τ.μ. καθόρισε ο ΟΑΕΔ την ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισμούς πανελλαδικά.

Έτσι, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των οριστικών τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισμούς εκκρεμεί και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, την τελευταία δεκαετία οι τιμές ανά τ.μ. κυμάνθηκαν από 650 ευρώ έως 1.035 ευρώ.

Αρχικά, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια και η αντίδραση των δικαιούχων οικιστών, είχε προκριθεί η λύση των προσωρινών παραχωρητηρίων με ελάχιστη μηνιαία δόση, που -όπως αναφέρει- είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας όλο και μεγαλύτερης ομάδας πολιτών χωρίς οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει, η ίδια λύση είχε οδηγήσει τα έσοδα του πρώην ΟΕΚ και νυν ΟΑΕΔ σε μείωση, με αποτέλεσμα να έχει εισπραχθεί περίπου το 10% από τις δόσεις των προσωρινών παραχωρητηρίων, ήτοι μόλις 41 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι «με σκοπό την ισόνομη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των οικιστών, η ενιαία τιμή θα εφαρμοστεί και για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους οριστικούς τίτλους με τιμή παραχώρησης άνω των 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και δεν έχουν εξοφλήσει το τίμημα».