ΜΠΑΡΑΖ κατασχέσεων από την εφορία- Επιβάλλει 500 τη μέρα!

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις της εφορίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η φορολογική διοίκηση λαμβάνει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον όσων δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες, μάλιστα, είναι πολλές λόγω της πολιτικής υπερφορολόγησης των πάντων που εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να προστατεύσει τον προνομιακό εκλογικά για αυτήν χώρο του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 στα περίπου 4,3 εκατ. Ο αριθμός κορυφώθηκε στα 4,37 τον Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. Αντίθετα, αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός αυτών που η εφορία που επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ο αριθμός αυτός ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2015 στις 695.074 ενώ τον φετινό Οκτώβριο που υπάρχουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, είχε αυξηθεί στα 803.803!

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε δέκα μήνες ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν υποστεί κατασχέσεις από την εφορία έχει αυξηθεί κατά περίπου 108.729.

Έτσι, σε κάθε εργάσιμη ημέρα του 2016 η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογούμενους.