Ντράγκι στην Ευρωβουλή: Προς το συμφέρον της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση στο ελληνικό χρέος!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Ντράγκι στην  Ευρωβουλή: Προς το συμφέρον της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση στο ελληνικό χρέος!
Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, πόσο μάλλον της Ελλάδας, να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος, δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Η σαφέστατη τοποθέτηση του κ. Ντράγκι είχε τη μορφή απάντησης σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρόεδρο της ΕΚΤ, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης του ελληνικού προγράμματος είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, πόσο μάλλον της Ελλάδας, να υπάρξει μια λύση, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για το ελληνικό χρέος. Στις 7 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εurogroup, προετοιμάστηκαν τα πρώτα μέτρα, ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθούν στην επόμενη (5 Δεκεμβρίου). Θέλουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Ντράγκι.
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι πολύ σημαντικό να μην διαταράξουμε αυτή την πρόοδο», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.
«Το καλύτερο είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και υπάρχουν καλές προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντικό να μην χαθεί το μομέντουμ» κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top