Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι τέλη κυκλοφορίας θα ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τη Δευτέρα!

Ποια είναι τα τελευταία σενάρια για τα τέλη ανάλογα με τα κυβικά

Από την επόμενη Δευτέρα ξεκινά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και ακόμα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει τον τρόπο αλλά και τα πόσα που θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια οδηγοί! Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου στόχος είναι να επανέλθουν στην κυκλοφορία Ι.Χ. που πάνω από πέντε χρόνια είναι σε ακινησία, καθώς οι οδηγοί έχουν καταθέσει τις πινακίδες.
«Άλλο ένα βάρος στην καμπούρα μας! Πώς να κρατήσουμε ένα αυτοκίνητο; Όλα αυξάνονται, τα τέλη, τα σέρβις, όλα» δηλώνει στην κάμερα του Star ένας από τους οδηγούς που θα κληθεί από την επόμενη εβδομάδα να καταβάλλει τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς ακόμα να ξέρει τον τρόπο που θα γίνει αυτό, αλλά και το τι πόσο θα πληρώσει.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το σχέδιο που προκρίνεται αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή η το αργότερο στις αρχές της επομένης εβδομάδας.
Θα προβλέπει για τα Ι.Χ. πάνω από 1.928κ.εκ. και έως 2.500κ.εκ. αύξηση τελών από 10 έως 20 ευρώ και έτσι για παράδειγμα από 690 ευρώ που πληρώνει σήμερα ένας ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλλει 710 ευρώ. Για τα 2.500κ.εκ. και πάνω η επιβάρυνση θα είναι 30 ευρώ και από 920 ευρώ θα φτάσει τα 950 ευρώ. Στα καινούρια Ι.Χ. η επιβάρυνση θα είναι ακόμα πιο μεγάλη.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να επαναφέρει από την ακινησία Ι.Χ. που για περισσότερα από πέντε χρόνια έχουν καταθέσει πινακίδες. Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται να εισπραχτούν από τέλη κυκλοφορίας περίπου 200εκ. ευρώ.
Τα στατιστικά στοιχεία πάντως δείχνουν στροφή στα μεταχειρισμένα στα οποία υπάρχει 62% αύξηση πωλήσεων, ενώ μόλις 0,8% αύξηση υπάρχει στα καινούρια...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top