Xάος στα ασφαλιστικά ταμεία: Στοιβάζονται αιτήσεις για συντάξεις λόγω έλλειψης... χρημάτων!

Στο 1,5 δισ. ευρώ το κόστος των εκκρεμών συντάξεων

​Αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, με την ένταση που σημειώθηκε σήμερα στο συνέδριο των εργαζομένων του ΙΚΑ, με την επίθεση εις βάρος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, να είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί.

Τα στοιχεία που αναδείχθηκαν πάντως στο συνέδριο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ είναι αποκαλυπτικά για την κατάσταση που επικρατεί.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αδικία για όσους υπέβαλαν αίτηση από 1/7/2015 μέχρι 12/5/2016, καθώς δεν υπολογίζεται ούτε το κατώτατο όριο ούτε η εθνική Σύνταξη, οδηγώντας σε απώλειες έως και 53%. Οι νέες συντάξεις χηρείας, όταν δοθούν, θα είναι ακόμη χαμηλότερες αφού αντί του κατώτατου ορίου που ήταν 430 ευρώ, το νέο ποσό θα είναι...150 ευρώ τό��ισε ο Γιώργος Κυριακόπουλος Πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ.

Μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει εκδώσει καμία εγκύκλιο για τον υπολογισμό των συντάξεων με τον νέο ασφαλιστικό με αποτέλεσμα οι αιτήσεις να στοιβάζονται στα Ταμεία χωρίς να μπορούν να εκδοθούν!

Μαζί με τις παλιές αιτήσεις, συνολικά στο ΙΚΑ εκκρεμούν 60.493 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 61.654 για επικουρική. Το τελικό έλλειμμα του Ιδρύματος για το 2016 θα ανέλθει στα 800 εκ. ευρώ και είναι κοινό μυστικό ότι η τραγική οικονομική κατάσταση των ταμείων είναι και ο λόγος για τις τεράστιες καθυστερήσεις για την απονομή των συντάξεων

«Το κόστος των συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε 1,5 δις!» δήλωσε επίσης ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ/

Σε αυτό το κλίμα σε δύο μήνες θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί ο ΕΦΚΑ, το νέο υπερταμείο με έλλειμμα από την πρώτη μέρα λειτουργίας του 1,1 με 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως ακόμη επισήμανε ο Αντώνης Κουρούκλης, Πρόεδρος Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, «με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποτυπώνονται τα προβλήματα όλων των ασφαλιστικών ταμείων και με τον ίδιο τρόπο θα αποτυπωθούν στον ΕΦΚΑ. Ότι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ τον Κατρούγκαλο! Σήκωσαν πανό κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΙΚΑ- ΒΙΝΤΕΟ

Έβαλαν φωτιά στην επιστολή Κατρούγκαλου οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top