Αδειάζουν οι πιο εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας- ΚΛΕΙΣΤΑ 1 στα 2 μαγαζιά! Ρεπορτάζ STAR

Υποκατανάλωση και στα καταστήματα τροφίμων

Πρωτοφανής είναι η καθίζηση στο λιανεμπόριο με στοιχεία και αριθμούς. Υπάρχουν περιοχές που τα λουκέτα ξεπερνούν το 40%, δηλαδή με απλά λόγια, 1 στα 2 μαγαζιά είναι κλειστά, σε περιοχές όπως η Καλλιθέα και το κέντρο του Πειραιά. Και όλα αυτά όταν σήμερα ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν 10 ημέρες...

«Κάθε μέρα βλέπω και ένα μαγαζί κλειστό. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση… δεν πάει άλλο!» λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Καλλιθέα.

Δεν είναι όμως μόνο στην Καλλ��θέα. Παρόμοιο φαινόμενο και στον Πειραιά. Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη αγοραστικής κίνησης κάνουν ολόκληρες γειτονιές να φαίνονται έρημες.

«Είμαι συνέταιρος του κράτους, πλέον ότι βγάζω τα καταθέτω στην Εφορία. Πώς να επιβιώσω έτσι;» διερωτάται έμπορος στον Πειραιά.

Στην Αθήνα, στο εμπορικό τρίγωνο, τα λουκέτα φτάνουν το 22,3% του συνόλου των καταστημάτων, περισσότερα από πέρυσι. Στο Κολωνάκι το 24,9% και στη γειτονιά των Εξαρχείων 34,6%, στο Περιστέρι στον Άγιο Ιερόθε�� 37%, στη Νέα Ιωνία αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό ξεπερνά το 26%.

Ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων υπάρχει περιορισμός στις αγορές.

Σε ένα χρόνο ο τζίρος στα τρόφιμα και στα ποτά έχει μειωθεί 4,5%, στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων 2,6% και πάνω από 2% στα φάρμακα και στα καλλυντικά, δηλαδή με απλά λόγια ακόμα και οι επισκέψεις στα κομμωτήρια, όπως λένε οι ιδιοκτήτριες έχουν περιορισθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top