Ντράγκι: Πρώτα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- Είναι νωρίς για συμμετοχή της Ελλάδας στο QE

O πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι "οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους συνεχίζονται"

Ο μόνος τρόπος για να ανασάνει η οικονομία από τη θηλιά της υπερφορολόγησης είναι να λυθεί γρήγορα το θέμα του χρέους. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντ��ικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κόντραρε και πάλι τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που βάζει πάγο σε κάθε συζήτηση για λύση του ελληνικού χρέους πριν το 2018.
​Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Ντράγκι μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι οι «συζητήσεις για τη βιωσιμότητα ��ου Δημοσίου Χρέους συνεχίζονται» προσθέτοντας ότι όταν αυτές ολοκληρωθούν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.
Συνακόλουθα όπως ανέφερε είναι «ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» (Q.E), που σημαίνει ότι δεν βγαίνουμε στις αγορές, δεν αυξάνεται η ρευστότητα και δεν ανακάμπτει η οικονομία.
Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν εξέτασε σήμερα το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) και μετά το Μάρτιο του 2017. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντράγκι, είναι μάλλον απίθανο το πρόγραμμα να σταματήσει απότομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκριθεί μία σταδιακή μείωση του ποσού των ομολόγων από το επίπεδο των 80 δισ. ευρώ το μήνα που απορροφά σήμερα από την αγορά η ΕΚΤ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top