«Μυρίζει» κάλπες: Μείωση φορολογικών συντελεστών και ΕΝΦΙΑ εξήγγειλε για το ’17 ο Αλεξιάδης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναβολή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα

Σε μία κίνηση που θα μπορούσε κάλλιστα να ερμηνευθεί και σαν «προεκλογική» προέβη σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας "Prodexpo".

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την πρόθεση του υπο��ργείου Οικονομικών να "κλείσει" το 2017 το κεφάλαιο των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, τις οποίες θα προσαρμόσει στις εμπορικές. Στον τομέα των ακινήτων επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση της φορολογίας βάσης, υπενθυμίζοντας, τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αν και διευκρίνισε ότι η μείωσή του θα είναι σε συνάρτηση με την πορεία των δημοσιονομικών επιδόσεων.

Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο εφαρμογής του φόρου υπεραξίας ακινήτων από το επόμενο έτος, μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής του φόρου, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός για την υλοποίησή του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αναβολή του.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε κοινωνικό διάλογο εντός του 2017 προκειμένου να υπάρξει μείωση της φορολογίας βάσει των όσων έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.

"Θέλουμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις φορολογίας εκεί που είναι δυνατόν. Έχουμε φορολογίες που δεν αποδίδουν αυτό που πρέπει να αποδώσουν. Το 2017 θα πρέπει να πάμε σε φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου, ώστε να μπούμε σε μία περίοδο όπου κλείνει η αξιολόγηση και θα πρέπει να βοηθήσουμε την οικονομία να αναπτυχθεί" δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ανέφερε ακόμη ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω της χρήσης πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και για τις αδήλωτες τραπεζικές καταθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ έχει ήδη εξαγγείλει σταδιακές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, στην περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top