Με κυβερνητική παρέμβαση έβαλαν χρήματα τα ΕΛΤΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής!

Με κυβερνητική παρέμβαση έβαλαν χρήματα τα ΕΛΤΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής!

"Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απέρριψε την εισήγηση για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής αλλά το δημόσιο ως βασικός μέτοχος έφερε το θέμα στη Γενική συνέλευση και το πέρασε":

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ελληνικά ταχυδρομεία Γιώργος Βασιλόπουλος αποκαλύπτει ότι η συμμετοχή μιας από τις ΔΕΚΟ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής έγινε με απόφαση της κυβέρνησης και παρά την αντίθετη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας που προφανώς είχε διακρίνει κινδύνους σε αυτήν την επένδυση.

Δυστυχώς, αυτοί οι κίνδυνοι επαληθεύτηκαν αφού τα 681 εκατομμύρια που μπήκαν κυρίως από δημόσιους φορείς στην Τράπεζα Αττικής στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγιναν ατμός.

Αγόρασαν τις μετοχές στα μέσα Δεκεμβρίου με 30 λεπτά του ευρώ ανά μετοχή και πλέον η τιμή της μετοχής έχει καταρρεύσει στα 5,7 λεπτά. Το ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε στην Τράπεζα Αττικής 384 εκατομμύρια ευρώ και πλέον η αξία αυτής της επένδυσης έχει πέσει στα 73 εκατομμύρια. Το ασφαλιστικό ταμείο ΤΑΠΙΛΤΑΤ έβαλε στην Αττικής 55 εκατομμύρια και αυτά έχουν γίνει πλέον 10,45 εκατομμύρια. Η ΕΥΔΑΠ τοποθέτησε 20 εκατομμύρια που πλέον έχουν μειωθεί στα 3,8, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επένδυσαν 3 εκατομμύρια που έχουν γίνει 570 χιλιάδες, ενώ από τα 9,9 εκατομμύρια που έβαλε το αεροδρόμιο Βενιζέλος έχουν απομείνει 1,88 εκ.ευρώ!

Οι μηχανικοί ανησυχούν για τις εισφορές τους και τις συντάξεις που έγιναν ζημιογόνες επενδύσεις στην Τράπεζα Αττικής και ζητούν απόδοση ευθυνών.

«Αν κάποιοι έχουν ευθύνες, είτε τώρα είτε στο παρελθόν, όπου και αν ανήκουν αυτοί, εμείς θα κινηθούμε δικαστικά για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μηχανικών» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός.

Η έντονη οσμή σκανδάλου στην Τράπεζα Αττικής είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι από την αντιπολίτευση στη Βουλή.

«Αυτός που εισηγείται, πράττει και κυβερνά έτσι, έρχεται εδώ και ομιλεί περί ηθικού πλεονεκτήματος; Ποια είναι αυτή η ηθική;» τόνισε ο Ν. Δένδιας στη Βουλή.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η αντιπολίτευση πρέπει να δώσει απαντήσεις για τα δάνεια ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε στο παρελθόν η τράπεζα Αττικής στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και τα οποία σήμερα δεν εξυπηρετούνται.