ΥΠΟΘΕΣΗ Μαρινόπουλου: Γιατί ενώ προχωρά το σχέδιο διάσωσης, υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ-Ρεπορτάζ

Σε αναμμένα κάρβουνα χιλιάδες εργαζόμενοι

​Με τα μάτια στραμμένα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει υποβάλει η εταιρία «Μαρινόπουλος», βρίσκονται οι 11.000 και πλέον εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, αλλά και τις αποθήκες του ομίλου.

Οι πληροφορίες κάνουν λ��γο ότι επίκειται εξαγορά του ομίλου «Μαρινόπουλος» από τον «Σκλαβενίτη», με τραπεζικές εγγυήσεις και χρηματοδότηση συνολικού ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ, με χαμηλότοκα ευνοϊκά δεκαετή δάνεια και επιτόκιο 1,2%, με αντάλλαγμα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να ελέγχουν το 25% του κεφαλαίου της νέας εταιρίας.

Σε θετικό κλίμα διεξάγονται και οι επαφές με την οικογένεια Μαρινόπουλου, η οποία εκδήλωσε ρητά πρόθεση, για παροχή εγγυήσεων, προκειμένου να δοθεί από τις τράπεζες ενδιάμεση χρηματοδότηση 11.000.000 ευρώ, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία, έως ότου ενεργοποιηθεί η συμφωνία διάσωσης.

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος ζητούν παράλληλα κυβερνητικές εγγυήσεις ότι θα διασφαλιστούν και οι 11.000 θέσεις εργασίας τους, καθώς φοβούνται ότι μετά τη συγχώνευση, θα κλείσουν αρκετά από τα περίπου 700 σούπερ μάρκετ που έχει σήμερα η εταιρία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η... νέα εταιρία σούπερ μάρκετ που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δυο κολοσσών, θα έχει κεφαλαιακή αξία 1,44 δισεκατομμύρια ευρώ. Κομβικό σημείο για να ολοκληρωθεί το deal, είναι να γίνει δεκτό το αίτημα για κούρεμα ύψους 50% των χρεών προς τους προμηθευτές. Ωστόσο, αντιδρούν έντονα άλλες πολυεθνικές, εγχώριες και μη, που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Λευκός καπνός για Μαρινόπουλο: Πράσινο φως και από τις 4 τράπεζας για το σχέδιο διάσωσης

Ο Σκλαβενίτης θα ανοίξει τον «Νέο Μαρινόπουλο»; Οι τελευταίες εξελίξεις της κρίσιμης υπόθεσης