Να ξανακάνουν δήλωση ζητά το ΥΠΟΙΚ από φορολογούμενους λόγω… λάθους με το τέλος επιτηδεύματος!

Θα λάβουν e-mail οι φορολογούμενοι τους οποίους αφορά το λάθος

Μπορεί ο χρόνος να πιέζει και το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά με ευθ��νη του φορολογικού μηχανισμού φαίνεται ήδη να έγινε ένα σημαντικό λάθος στην εκκαθάριση των δηλώσεων, έστω και αν δεν αφορά μεγάλο αριθμό πολιτών.
Να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος καλούνται συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου φορολογούμενοι, λόγω προβλήματος στον υπολογισμό του τέλους επιτηδεύματος, όπως αναφέρει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων!
Όσοι εμπίπτουν στη συγκεκριμένη περίπτωση (με την ΓΓΔΕ να εκτιμά ότι αφορά 3.000 φορολογούμενους) θα λάβουν άμεσα ενημερωτικό e-mail, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνει συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μικρού αριθμού φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, δεν υπολογίστηκε το τέλος επιτηδεύματος, «λόγω τεχνικού προβλήματος».
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «ζητά την κατανόηση των φορολογουμένων και προσδοκά στη συνεργασία τους, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία».