ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙAΣΜΩΝ: Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους για μια... δόση!

Απελπισμένοι δανειολήπτες μιλούν στο Star

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙAΣΜΩΝ: Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους για μια... δόση!

Ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη οι πλειστηριασμοί ακινήτων μετά την λήξη της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.

Με το μαχαίρι στο λαιμό βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες και εκφράζουν τις αγωνίες τους στην κάμερα του Star.

Ο κύριος Γιάννης Κουτσούκος στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας πέρασε από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ο μισθός του ήταν υψηλότερος από τον μέσο όρο.Όμως, από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση είδε τις αποδοχές του να μειώνονται κατά 67%. Μαζί με τη γυναίκα του οφείλουν 240.000 ευρώ σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Τα έσοδα του όμως δεν φτάνουν για τις δυσθεώρητες δόσεις προς τις τράπεζες.

«Από 1/1/16 δεν υπήρχε κάποια νομική προστασία πλην των ανθρώπων που είχαν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και η απουσία των πλειστηριασμών οφειλόταν στην αποχή των συμβολαιογράφων», δήλωσε στο Star ο δικηγόρος και σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών και Δανειοληπτών, Μιχάλης Κούβαρης.

Χιλιάδες δανειολήπτες κοιμούνται και ξυπνούν με την αγωνία του πλειστηριασμού... Κάποιοι άλλοι όμως ζουν ήδη τον εφιάλτη. Στο ειρηνοδικείο του Ίλιον ξεκίνησαν σήμερα τυπικά οι πρώτοι πλειστηριασμοί.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, που είναι μέλος του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, είπε πως «κατά 99% οι πλειστηριασμοί είναι μικρών διαμερισμάτων, αγροτεμαχίων, μικρών καταστημάτων, μικροιδιοκτησία γενικά».

Όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου Κατσέλη δεν προστατεύονται πλέον από καμιά νομοθεσία. Έτσι ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν δεν πληρώνουν κανονικά τη δόση του δανείου τους θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο οικονομίας ετοιμάζει το νομοσχέδιο για την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds. Το πρώτο πακέτο αναμένεται να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top