Αλεξιάδης: Μην ποντάρει ΚΑΝΕΙΣ σε παράταση, μέχρι 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Έκκληση στους φορολογούμενους να σπεύσουν να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις εκκρεμότητές τους

Αλεξιάδης: Μην ποντάρει ΚΑΝΕΙΣ σε παράταση, μέχρι 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις
Να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις εκκρεμότητές τους κάλεσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τους φορολογούμενους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία.
«Δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την 30ή Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα μπει σε μία λογική παρατάσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αν πχ. μία μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μία μέρα παράταση».
«Κάνω παράκληση να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.
Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης, υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016.
«Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, επέκρινε όσους επιχειρούν –όπως είπε– να αμαυρώσουν το έργο της πολιτείας και υπενθύμισε ότι το 2015 τα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής έκλεισαν με πλεόνασμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top