Μαγαζιά κλείνουν από τη μία μέρα στην άλλη! Τρομερή έκρηξη λουκέτων το 2016

Θλιβερό ρεκόρ το α’ τρίμηνο: Περισσότερα τα λουκέτα από τα εγκαίνια

Με τους χειρότερους οιωνούς για την επιχειρηματικότητα έχει ξεκινήσει το 2016, καθώς μέσα στο πρώτο τρίμηνο παρατηρείται έκρηξη «λουκέτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρχές του έτους:

α) Σημειώθηκε δραστική αύξηση των διαγραφών επιχειρήσεων και σημαντική μείωση των συστάσεων καινούργιων επιχειρηματικών σχημάτων

β) για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης, το ισοζύγιο μετατράπηκε σε αρνητικό. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι διαγραφές επιχειρήσεων συνολικά σε όλη τη χώρα είναι περισσότερες κατά σχεδόν 4.000.

Σε αυτή τη «μαύρη τρύπα» της επιχειρηματικότητας κάποιες δραστηριότητες σταματούν οριστικά, κάποιες άλλες μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες και άλλες εισέρχονται στη σφαίρα της παραοικονομίας, της αδήλωτης εργασίας και των αδήλωτων εισοδημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, στο διάστημα από 1/1/2016 έως 22/3/2016 διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 καταγράφεται όμως ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην εξεταζόμενη περίοδο οι διαγραφές επιχειρήσεων είναι πολύ περισσότερες από τις εγγραφές και το ισοζύγιο είναι πλέον αρνητικό σε πανελλαδικό επίπεδο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top