ΕΙΔΗΣΗ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ: Η κυβέρνηση θέλει να εξισώσει την βενζίνη με το πετρέλαιο κίνησης!

ΕΡΧΕΤΑΙ μεγάλο χαράτσι για όσους έχουν αυτοκίνητα με diesel κινητήρες

​Μια είδηση ΒΟΜΒΑ μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η Κάτια Μακρή.

Η γνωστή δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξισώσει την βενζίνη με το πετρέλαιο κίνησης, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την ζωή για χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, η κυβέρνηση κατέθεσε την πρόταση της στην τρόικα και το σχετικό ρεπορτάζ φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή, λόγω του τριημέρου.

«Πρόκειται ουσιαστικά για την εξίσωση στην τιμή της βενζίνης με την τιμή του λίτρου στο diesel κίνησης. Αυτή την ώρα, 1 ευρώ έχει το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης και 1,35 ευρώ έχει το ένα λίτρο της βενζίνης, με την εξίσωση θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης κατά 0,35 λεπτά το λίτρο ! Δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση μεγαλύτερη του.... 30%» εξήγησε η κυρία Μακρή, κάνοντας λόγο για «αναξιόπιστο κράτος».

��ρκεί να σκεφτούμε ότι «το 2011 τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αποτελούσαν το 9% του νέου στόλου, ενώ το 2016 τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αποτελούν το 62% του καινούργιου στόλου». Και αυτό γιατί σύμφωνα με την κυρία Μακρή, είχαν δοθεί κίνητρα για μικρότερα τέλη κυκλοφορίας, ενώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν πολύ χαμηλότερη. Με λίγα λόγια, αφού το κράτος... έσπρωξε τους Έλληνες στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, τώρα σπεύδει να βάλει φόρους στους ιδιοκτήτες τους για να εισπράξει τα έσοδα που του λείπουν!

«Κράτος παπατζής» σχολίασε η κυρία Μακρή, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογο σενάριο παίχτηκε με τα στεγαστικά δάνεια και τον ΕΝΦΙΑ!

ΒΙΝΤΕΟ STAR