Γιε μου, που πας; - Μάνα θα πάω στην Βουλγαρία! Εκεί, έχει χαμηλή φορολογία!

Χιλιάδες Έλληνες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους για να γλιτώσουν απ'την γραφειοκρατία

Γιε μου, που πας; - Μάνα θα πάω στην Βουλγαρία! Εκεί, έχει χαμηλή φορολογία!

​Δεκάδες επιχειρήσεις ασφυκτιούν και μετακομίζουν καθημερινά στην γειτονική Βουλγαρία. Εκεί δεν υπάρχουν capital controls, η γραφειοκρατία είναι άγνωστη λέξη και η φορολογία των κερδών είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στην Θεσσαλονίκη μάλιστα υπάρχουν εταιρεί��ς που αναλαμβάνουν την πλήρη υποστήριξη όσων θελήσουν να μετεγκατασταθούν.

Ο φοροτεχνικός Μιχάλης Καραγιαννίδης, με ένα πουλμανάκι διαφημίζει στην συμπρωτεύουσα την Ίδρυση Εταιρειών στην Βουλγαρία. Ο κ.Καραγιαννίδης μίλησε στο Star για το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και για την επιφυλακτικότητα που δείχνουν πολλοί όσον αφορά στο αν όντως υπάρχουν εγκαταστάσεις στην γειτονική χώρα ή αν πρόκειται για φοροτεχνικά γραφεία-φαντάσματα!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ

Σύμφωνα με το Ελληνοβουλγαρικό επιμελητήριο, πριν την οικονομική κρίση, το 2010 δραστηριοποιούνταν στην Βουλγαρία 8.000 με 9000 ελληνικές εταιρείες, ενώ το 2015 έφτασαν τις 15.000!

Οι εκτιμήσεις είναι ότι τo 10% του εργατικού δυναμικού της Βουλγαρίας, εργάζεται σε Ελληνικές επιχειρήσεις, με βουλγαρικά δημοσιεύματα να γράφουν μεταξύ άλλων: «ευχαριστούμε τους Έλληνες για τις 420.000 θέσεις εργασίας που μας έχουν δώσει μέχρι στιγμής» .

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top