Το ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τις αποδείξεις: Τι μαζεύουμε και πως – Τι θα γίνει με το αφορολόγητο

Έως και το 40% του εισοδήματος μας σε αποδείξεις και ΜΟΝΟ με τη χρήση κάρτας ζητά το υπουργείο Οικονομικών

Το ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τις αποδείξεις: Τι μαζεύουμε και πως – Τι θα γίνει με το αφορολόγητο

Από το ύψος του ετήσιου εισοδήματος τους θα εξαρτάται το πόσες αποδείξεις θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για το 2016.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο κατατέθηκε στους θεσμούς και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός Μαρτίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις έως και στο 40% του εισοδήματός τους για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ!

Ειδικότερα, το πόσες αποδείξεις θα πρέπει να συγκεντρ��σουμε, θα καθορίζεται με βάση την ακόλουθη εισοδηματική κλίμακα:

• Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.500 ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις στο 15% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματός τους

• Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 9.501 έως 20.000 ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις στο 30% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματός τους

• Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 20.001 και πάνω, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις στο 40% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματός τους.

Μέχρι και την ψήφιση του νέου νόμου, θα μετρούν όλες οι αποδείξεις. Από εκεί και πέρα θα μετρούν, όμως, μόνο όσες εκδίδονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω e-banking.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι είναι άνω των 65 ετών, για τους οποίους η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα είναι υποχρεωτική για τη συγκέντρωση των αποδείξεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top