Τσίπουρο και ήλιο θα έχουμε, γάλα όμως; Δείτε τι ζητά από την Ελλάδα η Κομισιόν

Διορία δύο μήνες δίνει στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τσίπουρο και ήλιο θα έχουμε, γάλα όμως; Δείτε τι ζητά από την Ελλάδα η Κομισιόν

​Να μας κόψουν και το γάλα θέλουν, όπως φαίνεται, οι δανειστές!

Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν κουνάει για ακόμη μια φορά το δάχτυλο στην Ελλάδα, καλώντας την να αλλάξει τους φόρους στο γάλα, στα προϊόντα με βάση το γάλα και το κρέας και να υιοθετήσει τους κανόνες της ΕΕ, διαφορετικά προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα επιβάλλει φόρο επί της αγοράς του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ωστόσο, ο φόρος δεν εφαρμόζεται κατά τον ίδιο τ��όπο στα εγχώρια προϊόντα, όπως γίνεται σε προϊόντα από άλλα κράτη μέλη. Ορισμένα εθνικά προϊόντα απαλλάσσονται από τη φορολογία και άλλα φορολογούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Φόρος επιβάλλεται επίσης επί των αγορών τόσο στο εγχώριο όσο και στο εισαγόμενο κρέας. Ωστόσο, ο φόρος αυτός χρησιμοποιείται για να χρηματοδοτήσει τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ., έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος παρέχει επιχορηγήσεις σε Έλληνες αγρότες και, συνεπώς, ωφελεί μόνο τα εγχώρια προϊόντα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ��ι διατάξεις αυτές παραβιάζουν, τους κανόνες της Ε.Ε. που απαγορεύουν τα μέτρα που έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα με τους δασμούς και δημιουργούν εσωτερική φορολόγηση που εισάγει διακρίσεις.

Μπορεί τον... ήλιο και το τσίπουρο, όπως είπε στους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας να μην μας τα πάρουν οι δανειστές, το γαλατάκι και το κρεατάκι όμως τα έχουν βάλει στο μάτι!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top