3 νέες βόμβες στο ασφαλιστικό: Εθνική σύνταξη στα 250 ευρώ θέλει η τρόικα!

Η κυβέρνηση επιδιώκει ως αντάλλαγμα διορθώσεις στις εισφορές των αγροτών

3 νέες βόμβες στο ασφαλιστικό: Εθνική σύνταξη στα 250 ευρώ θέλει η τρόικα!

Πρόταση-σοκ για εθνική σύνταξη 250 ευρώ που θα συνδέεται με το εισόδημα, την ηλικία συνταξιοδότησης και τα έτη ασφάλισης έχει στα χέρια της η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης-δανειστών βρίσκονται τρεις νέες βόμβες για το ασφαλιστικό: η μεγάλη ανατροπή στα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης, κλιμακωτές μειώσεις ως 20% στις επικουρικές και περικοπή του μισού μερίσματος για τους συνταξιούχους του Δημοσίου με πληρωμή του ανά δίμηνο. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση επιδιώκει ως «αντάλλαγμα» διορθώσεις στα ποσοστά εισφορών για τους αγρότες.

Όσον αφορά την εθνική σύνταξη, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα βασικό ποσό στα 250 ευρώ και από εκεί και πάνω να αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημα, τα έτη ασφάλισης και το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης που καθορίζεται στο 67ο έτος. Δηλαδή, η εθνική σύνταξη μπορεί να ανεβαίνει στα 280 ή στα 300 ευρώ, όσο περισσότερα είναι τα έτη ασφάλισης, όσο πλησιέστερη στα 67 είναι η ηλικία των συνταξιούχων και όσο μικρότερο είναι το συνολικό τους εισόδημα.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται να αποδέχεται την αποκλιμάκωση της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ, με αντάλλαγμα να διατηρηθεί ένα τμήμα της για όσους βγαίνουν στη σύνταξη με 15 ως 20 έτη και η σύνδεση με εισοδηματικά κριτήρια να είναι στενότερη για όσους βγαίνουν στη σύνταξη με 20 και άνω έτη ασφάλισης. Τον πιο καθοριστικό ρόλο θα έχει όμως η ηλικία συνταξιοδότησης καθώς μόνον όσοι συμπληρώνουν το 67ο έτος ή τα 40 έτη ασφάλισης θα έχουν το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ασφαλισμένος με 15 έτη και μισθό 1.000 ευρώ θα δικαιούται σύνταξη από δικές του εισφορές 120 ευρώ και ένα τμήμα από την εθνική σύνταξη που μπορεί να είναι 300 ευρώ, αν έχει κλείσει το 67ο έτος, ή 200 ευρώ αν αποχωρεί στο 62ο έτος. Αν αποχωρεί με 40 έτη, τότε για το ποσό της εθνικής σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη και η ηλικία αλλά και το συνολικό εισόδημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top