Φορολογία Εισοδήματος: Τρία σενάρια για δόσεις–Ούτε που σκέφτονται τις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Τι εξετάζουν για τις αποδείξεις

Φορολογία Εισοδήματος: Τρία σενάρια για δόσεις–Ούτε που σκέφτονται τις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

​Όσο πιο νωρίς υποβάλει ένας φορολογούμενος την φορολογική δήλωση φέτος, τόσες περισσότερες δόσεις θα έχει για να εξοφλήσει το εκκαθαριστικό.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν το φετινό εκκαθαριστικό έως και σε πέντε μηνιαίες δόσεις, όπως είπε ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος στο Star. Στην πράξη, ο φορολογούμενος που θα υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση έως το τέλος Απριλίου θα μπορεί να εξοφλήσει το φόρο σε πέντε δόσεις, από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν το φετινό εκκαθαριστικό σε τρείς διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή τον Μάιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σύμφωνα με το τρίτο σενάριο, ο φορολογούμενος θα μπορεί να πληρώνει τον φόρο σε όσους μήνες απομένουν έως το τέλος του έτους, φθάνοντας ακόμη και τις δέκα δόσεις!

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ

Αυτό που έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι από φέτος δεν υπάρχει η έκπτωση 2% που ίσχυε για την εφάπαξ εξόφληση όλου του φόρου.

ΓΡΙΦΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Εν τω μεταξύ, αν και έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου, οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν ακόμη τι πρέπει να κάνουν με τις αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι να δίνεται το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους που συγκεντρώνουν αποδείξεις αξίας 30% του εισοδήματός τους. Οι αποδείξεις θα μπορούν να είναι είτε χάρτινες, είτε με πληρωμή μέσω πλαστικού χρήματος.

Δείτε επίσης:

Τον «Δεσπότη Παναγιώτη» θα πουν χιλιάδες Έλληνες με τη φετινή φορολογική δήλωση–ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top