3+1 προτάσεις του ΣΕΒ για να έρθει η ανάπτυξη,να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η φοροδιαφυγή

Τις κατέθεσε στα κόμματα ο Θ.Φέσσας

​Τρεις και μία προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας έστειλε στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, χθες Δευτέρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Όπως εξηγεί ο κ.Φέσσας, οι τρεις πρώτες προτάσεις αφορούν (α) στην προώθηση μιας νέας εθνικής επενδυτικής στρατηγικής με έμφαση στις οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις, (β) στην ανάκαμψη της βιομηχανίας και της μεταποίησης, ως προϋπόθεση για τη μείωση της ανεργίας και την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και (γ) στην επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και των καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη.

Η τέταρτη πρόταση, σύμφωνα με τον κ.Φέσσα, αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μηχανισμού υλοποίησης και παρακολούθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της προσεχούς τριετίας, προκειμένου οι δημοσιονομικοί στόχοι να μετατραπούν σε ένα ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που θα επιτρέψει τη μείωση του εθνικού κινδύνου και θα δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και συνυπευθυνότητας μεταξύ κράτους, οικονομικών και κοινωνικών εταίρων.

«Για τον ΣΕΒ, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αποτελούν την μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου η Ελλάδα να κινηθεί προς ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, εξαγωγικό προσανατολισμό και εδραίωση της χώρας μας ως ενός ελκυστικού προορισμού άμεσων ξένων επενδύσεων» καταλήγει ο κ.Φέσσας.

Δείτε στο αρχείο Word που ακολουθεί πιο αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΕΒ

ΣΕΒ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ_ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015.docx

ΒΙΝΤΕΟ STAR