ΑΜΑΝ ΝΤΟΥΒΡΟΥΤΖΑΣ: Αλλάζουν οι 100 δόσεις, γίνονται μέχρι και 12! Δείτε παραδείγματα

Θα πληρώνουμε περισσότερα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα-Μας σφίγγει το ζωνάρι το ΥΠΟΙΚ

ΑΜΑΝ ΝΤΟΥΒΡΟΥΤΖΑΣ: Αλλάζουν οι 100 δόσεις, γίνονται μέχρι και 12! Δείτε παραδείγματα

​Πιο βαθιά στην τσέπη των φορολογουμένων βάζει χέρι το υπουργείο Οικονομικών. Περίπου 270.000 οφειλέτες που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους έως και 100 δόσεις θα δουν τον λογαριασμό να ανεβαίνει.

Οι επιβαρύνσεις σε μηναία βάση θα είναι από 10 ως 100 ευρώ, λόγω του αυξημένου επιτοκίου στο 5,05%. Όσοι έχουν οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ μπορούν να γλιτώσουν το επιτόκιο, εάν συντρέχουν άλλες δύο προϋποθέσεις.

«Γι' αυτούς που έχουν μέχρι 5.000 ευρώ, οφειλές στην εφορία θα πρέπει να πληρούν τις τρεις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή το εισόδημα τους να μην ξεπερνά το 50% της οφειλής την οποία έχουν. Θα πρέπει επιπλέον να μην έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 150 .000 ευρώ και να πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές» είπε στο Star, ο φοροτεχνικός Π.Παντελής.

Σχεδόν 4 μήνες μετά την πρεμιέρα της βελτιωμένης ρύθμισης των 100 δόσεων, πολλοί φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα δουν μόνο την οφειλή να αυξάνεται, αλλά και τον αριθμό των δόσεων να μειώνεται.

Έτσι, για παράδειγμα ένας φορολογούμεν��ς που έχει ρυθμίσει 20.000 ευρώ σε 100 δόσεις με τη νέα διάταξη μπορεί εκ των υστέρων και με μονομερή απόφαση να δει τις δόσεις να πέφτουν σε 72, 50, 36, ακόμα και 12.

«Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο της μείωσης του αριθμού των δόσεων με τη λογική, ότι εάν ο έφορος -και αυτό είναι στη δικαιοδοσία της ΓΓΔΕ-, δει ότι μπορεί κάποιος να πληρώσει σε λιγότερες δόσεις, ασφαλώς θα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των δόσεων και οι δόσεις να γίνουν αρκετά λιγότερες» τόνισε ο κ.Παντελής στο Star.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα ελέγχουν τις φορολογικές δηλώσεις και το E9. Οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών "τρέχει" να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη από τις πέντε δόσεις να πρέπει να καταβληθεί τον Οκτώβρη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top