Αλεξιάδης: «Όσοι έκαναν τσαμπουκάδες στο ΣΔΟΕ εξασφάλισαν τον διαρκή φορολογικό έλεγχο»

Προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

​Μήνυμα προς όσους προπηλακίζουν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ γιατί πήγαν να ελέγξουν τις επιχειρήσεις τους έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Όσες επιχειρήσεις ή περιοχές έκαναν τους τσαμπουκάδες στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξασφάλισαν τον διαρκή φορολογικό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Αλεξιάδης με αποφασιστικό τρόπο σημείωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα φοβηθούμε, ούτε θα κάνουμε βήμα πίσω και αυτοί που έκαναν τους τσαμπουκάδες προς τον ΣΔΟΕ, που προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χρησιμοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και το δικό μου όνομα ακούστηκε, να είναι σίγουροι ότι εξασφάλισαν διαρκή φορολογικό έλεγχο. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτους τους ελεγκτές μας».

Τέλος όπως είπε μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.000 έλεγχοι και έχουν βρεθεί 1.100 επιχειρήσεις που έχουν κάνει 5.100 παραβάσεις, ενώ αποκάλυψε ότι οι παραβάσεις αυτές στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με πλαστές ταμειακές μηχανές, για τις οποίες εξετάζονται πιο αυστηρά μέτρα.

«Έχουμε πει να υπάρχει μία κατανόηση, αλλά εκείνος που έχει πλαστή μηχανή, έχει εξασφαλίσει τις... καλύτερες σχέσεις με την εφορία», είπε ο κ. Αλεξιάδης.