Καρτέρι θα στήνουν οι ράμπο της εφορίας σε καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους

Θα ελέγχουν αν κόπηκαν αποδείξεις

Καρτέρι θα στήνουν οι ράμπο  της εφορίας σε καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους
Καρτέρι θα στήνουν οι ελεγκτές της εφορίας έξω από καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους που δεν υποχρεούνται πλέον να τηρούν βιβλία με τα στοιχεία των πελατών τους, για να διαπιστώνουν εάν κόβονται αποδείξεις

Γυμναστήρια, ιατρεία και γκαράζ είναι μερικά από τα επαγγέλματα που θα αρχίσουν να δέχονται σωρηδόν τους εντατικούς ελέγχους των ράμπο της εφορίας. Οι ελεγκτές θα σταματούν τους εξερχομένους πελάτες και θα τους ρωτούν εάν πήραν απόδειξη. Αν η απάντηση είναι αρνητική θα κάνουν… έφοδο

«Θα αμολήσουμε στους δρόμους τους εφοριακούς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης σήμερα.

Η κίνηση αυτή γίνεται επειδή από την αρχή του 2014 υπάρχει διάταξη που δεν υποχρεώνει κάποιες επιχειρήσεις να κρατούν πελατολόγια και έτσι εκτιμάται ότι μπορούν να φοροδιαφεύγουν πιο εύκολα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:

· Χώροι φιλοξενίας
· Εκπαιδευτήρια
· Κλινικές
· Θεραπευτήρια
· Κέντρα αισθητικής
· Γυμναστήρια
· Χώροι στάθμευσης
· Γιατροί
· Οδοντίατροι.


«Είμαστε υπέρ της αυτονόητης διαδικασίας και ο καθένας να πληρώνει βάση των δυνατοτήτων του και των εισοδημάτων του όμως να μην ενοχοποιείται ο ��λάδος» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης.

Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε πολλά καταστήματα του κέντρου όπου ομάδες των δυο εφοριακών, ρωτούν τους καταναλωτές αν πήραν απόδειξη για τα προϊόντα που αγόρασαν.

Την ιδία ώρα η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων εντείνει τους ελέγχους για την ύπαρξη πλαστών ταμειακών μηχανών σε επιχειρήσεις. Ήδη στη Μύκονο και τη Σαντορίνη οι έλεγχοι ξετρύπωσαν σε δύο επιχειρήσεις τουριστικών και εστίασης αδήλωτες ταμειακές μηχανές.






Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top