Κλειστές και αύριο οι τράπεζες:Δείτε πότε θα ανοίξουν και τι θα γίνει με το "κούρεμα"καταθέσεων

Η Σύνοδος Κορυφής τελείωσε, οι ουρές στα ΑΤΜ όχι -Πρώτη ανάρτηση:13/07/2015 20:39

​Οι… ουρές στα ΑΤΜ θα συνεχιστούν όπως φαίνεται και αυτή την εβδομάδα, καθώς παρατείνεται κι άλλο η τραπεζική αργία, παρά την συμφωνία που επετεύχθη στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία. Με λίγα λόγια, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη, ενώ η κατάσταση θα επανεξεταστεί σε δύο 24ωρα.

apofaiss.jpg

Το ημερήσιο όριο ανάληψης δεν θα αλλάξει, θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή στα 60 ευρώ την ημέρα, ενώ οι θυρίδες δεν θα ανοίξουν μέχρι να ανοίξουν και πάλι όλα τα τραπεζικά καταστήματα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη τη ρευστότητα που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, εκτί��ησε ότι «οι τράπεζες θα ανοίξουν στην καλύτερη περίπτωση την Παρασκευή. Το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι περιμένει πρώτον την ψήφιση των μέτρων, δεύτερον το πράσινο φως του Eurogroup, και τρίτον να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ που λήγει την Δευτέρα για να ξέρει ότι έχουν βρεθεί τα λεφτά και είναι διασφαλισμένος».

Τι θα γίνει με το "κούρεμα" καταθέσεων;


Στο ερώτημα αν γλιτώσαμε το «κούρεμα» καταθέσεων, όπως είπε η κα Μακρή «κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα αυτό, ωστόσο οι περισσότεροι είναι αισιόδοξοι, αφού από τα 50 δις του Ταμείου περιουσίας, τα 25 δις ευρώ προορ��ζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τον Σεπτέμβριο που θα γίνουν τα νέα stress tests των τραπεζών θα φανεί η πραγματική ζημιά αλλά και τα χρήματα που χρειάζονται οι τράπεζες. Αν τότε χρειαστούν πάνω από 25 δις ευρώ, τότε θα πάνε στους ιδιώτες μετόχους, και αν και αυτά δεν φτάνουν τότε θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, αλλά μόνο σε όσους έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top