Νομοσχέδιο- «δαγκάνα» ετοιμάζει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι προβλέπει το προσχέδιο

​«Δρακόντειες» διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ετοιμάζει στο προσχέδιο νομοσχεδίου η κυβέρνηση. Σ’αυτό προβλέπονται ποινικές διώξεις για φοροφυγάδες, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έναντι των φορολογικών Αρχών.

Προκειμένου λοιπόν, να επιτευχθεί το «κλείσιμο» του δημοσιονομικού κενού του 2015, το οικονομικό επιτελείο προσδοκά άντληση εσόδων από τα εξής μέτρα:

-επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης σε όλα τα σκάφη αναψυχής (5% επί του τεκμηρίου για σκάφη 5-7 μ. , 10% για σκάφη 8-9 μ. και 13% για σκάφη άνω των 10 μ.)
-αυξάνεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ άνω των 2.500 κυβικών από 10% σε 13%
-στα ξενοδοχεία τριών αστέρων και πάνω θα επιβληθεί φόρος επί των συναλλαγών
-οι έχοντες καταθέσεις στο εξωτερικό θα μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα πληρώνοντας φόρο της τάξεως του 10%-15% (πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα απαλλάσσονται κάθε άλλου φόρου)
- δίνεται η δυνατότητα υποβολής φορολογικών δη��ώσεων προηγούμενων ετών χωρίς πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις , αρκεί ο φορολογούμενος να πληρώσει τον φόρο που θα προκύψει μέσα σε πέντε μέρες από την υποβολή της δήλωσης.
-επανέρχεται το μέτρο του διοικητικού συμβιβασμού. Φορολογούμενοι με εκκρεμότητες είτε στα διοικητικά δικαστήρια είτε ακόμη και στο στάδιο της ενδικοφανούς προσφυγής μπορούν να τα βρουν με τον έφορο, πληρώνοντας το 40% του φόρου.