Καταργείται η άδεια λειτουργίας για 900 επαγγέλματα (Αναλυτικά ο κατάλογος)

Απόφαση του ΥΠΑΝ Κ.Σκρέκα για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας

Καταργείται η άδεια λειτουργίας για 900 επαγγέλματα (Αναλυτικά ο κατάλογος)

Καταργείται η άδεια λειτουργίας που αφορά 103 βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες χαμηλού ρίσκου, που σχετίζονται με 897 επαγγέλματα. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο υπουργ��ς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά το 25% των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι ωφελούμενοι κλάδοι και επαγγέλματα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 14,3% του ΑΕΠ της χώρας. Σύμφωνα με τη διεθνή στατιστική ταξινόμηση, καταλαμβάνουν 7 τομείς, 24 κλάδους, 67 ομάδες, 129 τάξεις, 408 κατηγορίες και 897 υποκατηγορίες.

Τι κερδίζουμε

Η εξοικονόμηση χρόνου για τον πολίτη θα είναι τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες, μείωση κόστους (παράβολα από 60 μέχρι 1.500 ευρώ), άμεση απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου και δραστικός περιορισμός της ανάγκης επαφής με τη διοίκηση. Για τη δημόσια διοίκηση, το όφελος θα είναι η απαλλαγή από μεγάλο μέρος του διαχειριστικού βάρους και η αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού σε ουσιαστικής μορφής ελέγχους.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου στόχος είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα και για να γίνει αυτό «πρέπει να μειωθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια ιδιαίτερα προς όφελος του νεοεισερχόμενου επιχειρηματία».

Δείτε στα pdf την λίστα με τα επαγγέλματα

list1.pdflist1.pdf

list2. pdf.pdflist2. pdf.pdf

parousiash-adeiodothsh.pdfparousiash-adeiodothsh.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top