Ετοιμάζεται για Παρίσι η κυβέρνηση: φουλ οι συσκέψεις

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου και των εμπλεκόμενων υπουργών την Τρίτη

​Σε ρυθμούς τρόικας κινείται η κυβέρνηση, με τις συναντήσεις και τις συσκέψεις ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι να είναι σε φουλ ρυθμούς!

Με την συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, το πρωί της Τρίτης, να βρίσκεται στο επίκεντρο, η προετοιμασία της κυβέρνησης μπαίνει στην τελική της ευθεία. Στη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών. Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν όλα τα ανοικτά κυβερνητικά θέματα (π.χ. οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και το αντιρατσιστικό), η προετοιμασία για τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι και τα θέματα που θα τεθούν εκεί, καθώς επίσης και η προετοιμασία για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης (18:00) θα γίνει σύσκεψη των υπουργών που θα μεταβούν στο Παρίσι. Πέραν των κυρίων Χαρδού��ελη και Μητσοτάκη, στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν οι υπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μάκης Παπασταύρου και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό τον υπεύθυνο παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χρήστο Πρωτόπαππα.

Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση του πως το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού. Παράλληλα, προσδιόρισε το βασικό πλαίσιο του ρόλου των στελεχών που θα συνοδεύσουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική αποστολή, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τα του Δημοσίου συζήτησαν σε συνάντησή τους, το πρωί της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr.