Αύριο η πρώτη συν��ντηση της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών

Εν αναμονή η ελληνική κυβέρνηση

Εν αναμονή του κλιμακίου της Τρόικας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Οι επικεφαλής φθάνουν αύριο στην χώρα μας για μία επίσκεψη που η κυβέρνηση την χαρακτηρίζει επίσκεψη προεπισκόπησης ενόψει της μεγάλης όσο και κρίσιμης αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.

Η επίσκεψη του κλιμακίου ξεκινά αύριο με την συνάντηση το απόγευμα με το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι υπουργοί που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας κλπ.

Υπάρχουν τα έξι προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Ιουλίου και συνολικά περίπου 300 μικρότερες δράσεις του Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί ή να είναι στο στάδιο της υλοποίησης.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σε καλό δρόμο και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την χορήγηση της δόσης του ενός δις στο τέλος του μήνα.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να μην υπάρχουν ουρές για τον Σεπτέμβριο οπότε θα γίνει η πραγματικά σκληρή μάχη.

Τότε θα γίνει η διαπραγμάτευση για τα δύσκολα θέματα όπως η αξιολόγηση του ασφαλιστικού, οι ομαδικές απολύσεις αλλά και τα αιτήματα της κυβέρνησης όπως η μείωση του πετρελαίου θέρμανσης οι ρυθμίσεις των οφειλών των πολιτών προς το δημόσιο.