Στουρνάρας: ορόσημο η υπερψήφιση της τραπεζικής ένωσης από την ευρωβουλή

«Πλήρης προστασία των αποταμιεύσεων μέχρι 100.000 ευρώ»

Στουρνάρας: ορόσημο η υπερψήφιση της τραπεζικής ένωσης από την ευρωβουλή

Σημαντικό ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει ο προέδρος του Ecofin και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την υπερψήφιση των νομοθετικών πράξεων της τραπεζικής ένωσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Στουρνάρας, σε δήλωσή του με την ιδιότητα του προέδρου του Ecofin αναφέρει:

«Χαιρετίζω ολόψυχα τη σημερινή υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τριών βασικών κειμένων, τα οποία συνθέτουν την Τραπεζική Ένωση της ΕΕ, δηλαδή την ��δηγία για την Αναδιάρθρωση και Εξυγίανση των τραπεζών (BRRD), τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την αναδιατυπωμένη Οδηγία για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (DGS).

Με αυτές τις νομοθετικές πράξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση διήνυσε πολύ δρόμο όσον αφορά τη διασφάλιση της προστασίας των φορολογουμένων από τράπεζες υπό χρεοκοπία και συγχρόνως της πλήρους προστασίας των τραπεζικών τους αποταμιεύσεων, που αποκτήθηκαν με μόχθο, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.

Πρόκειται για σημαντικά ορόσημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον τραπεζικό τομέα της και το κοινό της νόμισμα. Ως Πρόεδρος του ECOFIN, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συννομοθέτες για την επίπονη εργασία τους όσον αφορά αυτούς τους φακέλους και για την εποικοδομητική και οραματική προσέγγισή τους, η οποία κατέστησε δυνατούς δύσκολους συμβιβασμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top