Συνεχίζονται οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί για το Ελληνικό-Δείτε τι έγινε χθες στην Βουλή

Με προσφυγή στο ΣτΕ προειδοποιεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Συνεχίζονται οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί για το Ελληνικό-Δείτε τι έγινε χθες στην Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή την Τρίτη, όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν.Μηταράκης ενημέρωσε το κοινοβούλιο για την επένδυση του Ελληνικού από την Lamda Development.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να κατατεθεί το κείμενο της σύμβασης.

«Δεν είναι η σωστή στιγμή η Βουλή να δει τον πλήρη φάκελο. Δεν κάνουμε συνωμοσίες. Ας αφήσουμε στην άκρη τις καχυποψίες, δουλεύουμε για το δημόσιο συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. κ.Κ.Μανιατόπουλος, απαντώντας στις αιτιάσεις που διατυπώνουν βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοτικοί άρχοντες για την επένδυση .

Ο βουλευτής του Πασοκ Φίλιππος Σαχινίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του σε σχέση με τη χρηματοδότηση, ενώ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη ζήτησε εγγυήσεις για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Ο κ.Μηταράκης πάντως από την πλευρά του, μιλώντας για την επένδυση της Lamda Development, μίλησε για «εμβληματικό έργο» το οποίο όπως εκτίμησε θα δημιουργήσει πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,2%.

Με προσφυγή στο ΣτΕ προειδοποιεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο κατηγορεί την κυβέρνηση πως με «τερτίπια που υπονομεύουν τη νομιμότητα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένο και να ξεπουλήσει άρον-άρον στην Lamda Development τα 6.240 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού» και προειδοποιεί με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα και προσφυγή στο ΣτΕ, τη στιγμή που αντίστοιχα παραδείγματα εκποίησης πρώην αεροδρομίων σε Βερολίνο, Μαδρίτη και Νάντη έχουν αποφευχθεί με την κινητοποίηση των πολιτών.

«Το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να υπογράψει άρον-άρον τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development, με 5-6 αναβλητικές αιρέσεις υπέρ του παραχωρησιούχου, παραβιάζοντας κατάφωρα το δημόσιο συμφέρον, καθώς η μη υλοποίηση των αναβλητικών αιρέσεων μπορεί να σημαίνει πρόσθετα βάρη στο Δημόσιο από αποζημιώσεις στη Lamda Development», υπογραμμίζεται στο κείμενο της επιτροπής, που φέρει τις υπογραφές των Χρ. Κορτζίδη, Μ. Ιατρίδου, Π. Τότσικα, Ελ. Πορτάλιου, Σπ. Κίνια, Ν. Τσιρώνη, Τ. Ταστάνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top