Συμψηφίζονται φόροι και καταργούνται πρόστιμα – Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Ποιους αφορά;

"Η Ελλάδα μπαίνει πραγματικά στον 21ο αιώνα με δικαιοσύνη και ανάπτυξη"

Συμψηφίζονται φόροι και καταργούνται πρόστιμα – Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Ποιους αφορά;

Ευρύ σχέδιο άμεσης εφαρμογής για τον συμψηφισμό ΦΠΑ και άλλων φόρων μεταξύ των φορολογούμενων και του δημόσιου τομέα εξήγγειλε, όπως αναφέραμε νωρίτερα στο star.gr, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με το σχέδιο επιδιώκεται να τονωθεί άμεσα η ρευστότητα στην αγορά καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν «να παίρνουν» από το δημόσιο επιστροφές φόρων, χρωστούν σημαντικά ποσά κυρίως σε ΦΠΑ και άλλους φόρους.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Σαμαράς τόνισε πως ο συμψηφισμός θα οδηγήσει σε εξομάλυνση της ελληνικής αγοράς και με το νέο μέτρο το οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά ενισχυτικό οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν φορολογικά μπλεξίματα από την ασυνέπεια του κράτους ή την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών.

«Προχωράμε σε συμφηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου. Ο συμψηφισμός θα καλύπτει πάνω από το 85% των συναλλαγών ενώ η ένταξη στο σύστημα είναι προαιρετική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αρχικά, το μέτρο θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που έχουν ετήσιο τζίρο έως και 500.000 ευρώ ετησίως, ενώ πολύ σύντομα θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση επιχειρηματίες και επιτηδευματίες που έχουν ετήσιο τζίρο έως και 2.000.000 ευρώ ετησίως.

Η ένταξη στο σύστημα, όπως είπε ο κ.Σαμαράς θα είναι προαιρετική και το μέτρο αναμένεται να νομοθετηθεί σύντομα και να εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο του 2014

«Η Ελλάδα μπαίνει πραγματικά στον 21ο αιώνα με δικαιοσύνη και ανάπτυξη» κατέληξε ο πρωθυπουργός .

Επίσης, ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω μη καταβολής ΦΠΑ που δεν τους είχε δώσει το δημόσιο καταργούνται.

Σε σχέση με τις οφειλές του Δημοσίου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εντός του έτους θα πληρωθούν όλες οι οφειλές ΦΠΑ του δημοσίου, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν μειωθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου στα 2 δισ. ευρώ, με μείωση κατά 2,7 δισ. μέσα στο έτος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top